Xalapa

Geschreven door Magalie De Meyer op 8 juli 2012

Eindelijk een nieuwe update! Woensdag gingen we op daguistap naar Xalapa, een grote studentenstad op 2 uur van Misantla. We gingen met de bus.Hier is het zo dat je de kaartjes de dag op voorhand ook kan kopen, en iedereen krijgt plaatsen toegewezen. Wij hadden plaatsen 5 en 6, ideaal dus. Maar helaas, ons raampje stond open en we kregen het niet dicht… Na een uur te zitten bibberen in de koude lucht (bergen!) wisselden we van plaats. Michiel probeerde nog eens of hij het raampje toch niet dichtkreeg, en jullie raden het al: het schoof doodleuk dicht met de minste moeite. Bah, daar had ik dus eerst een uur voor in de kou gezeten! Nuja, het was in ieder geval opgelost. Het is hier een bergachtige omgeving, dus de haarspeldbochten waren niet van de poes :). Maar o wat een prachtig landschap! Veracruz wordt gezien als de bloemenstaat en je merkt echt dat het de groene long van Mexico is!

Johan had ons enkele tips gegeven ivm. dingen die we zeker moesten gezien hebben in Xalapa. Eerst en vooral trokken we naar het antropologisch museum. Dit staat zeer hoog aangeschreven en is een van de meest prominente van Veracruz. Echt de moeite waard! Het was een enorm groot museum gevuld met overblijfselen uit het rijk van de Totonaken, de Olmeken, etc. En het beste van alles was dat we de enige bezoekers waren. Het was net alsof het ons privémuseum was, wat enkele leuke foto’s opleverde ;).

Na het museum trokken we richting Callejon de Diamante, volgens Ivette the place to be om leuke souvenirtjes te vinden. En nu komt het meest indrukwekkend van heel de dag: het begon te stortregenen!!!
En nee, we waren er niet op voorbereid :o! Nu moeten jullie weten dat Ivette ons vertelde dat er in Xalapa, in tegenstelling tot hier in Misantla, héél veel toeristen en studenten rondlopen. Wel, wij hebben ze niét gezien… Om een klein beeld te schetsen; wij waren dus de enige twee toeristen die er rondliepen, allebei in korte broek en t-shirt, helemaal niét voorbereid op regen! O ja, als we door onze blanke huidskleur al niet opvielen, dan zorgde ons voorkomen er wel voor :D. We zijn de Callejon doorgerend (ik, Michiel vond dat precies niet zo nodig…) en zijn snel gaan schuilen in de Pasaje Tanos, een overdekte straat. Vervolgens hebben we ons maar de eerste de beste paraplu gekocht die we tegenkwamen. Roze, met een luipaardprint. Kwestie van toch een beetje incognito rond te lopen. Natuurlijk lieten we ons door dat ‘beetje’ regen niet tegenhouden en we trokken richting Parque Juarez, een prachtig park om rond te lopen op een zonnige dag. We moeten jullie waarschijnlijk niet uitleggen waarom we er maar snel even gingen kijken.

Vervolgens gingen we naar het Centro de Turismo en daarna bezochten we de kathedraal (die eigenlijk gewoon een grote kerk was, volgens onze bescheiden mening) en gingen terug naar de Callejon de Diamante. Ik kan er niet over uitbreiden, maar de eerste souvenirs zijn een feit! You’ll have to wait and see who they’re for (a). We raakten ook aan de praat met Chrisopher, een plaatselijke verkoper, die ons vertelde dat het zo goed als dagelijks regent in Xalapa. Ja zeg, als we dat nu eens op voorhand hadden geweten ;). Het was een gezellige babbel en we hadden al een uitnodiging op zak om in een naburig dorpje naar het dorpsfeest te gaan. Jammer genoeg is dat voor ons niet zo naburig…Daarna trokken we naar de boekenwijk. Straten naar mijn hart, gevuld met de ene boekenwinkel naast de andere! Daarna hebben we een slechte warme chocomelk (ik) en een lekkere aardbeienmilkshake (Michiel) gedronken en daarna was het tijd om naar huis terug te keren. Zeker en vast een geslaagde dag, ondanks de regen! ¡Hasta luego!

Abrazos,
Michiel & Magalie

 

Geschreven door Magalie De Meyer

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.