Voleibol y Graduación

Geschreven door Magalie De Meyer op 8 juli 2012

Ok, aangezien het hier bij ons nu 8 u ’s avonds is, dachten we dat het een goed idee zou zijn om ook onze update van vandaag te doen.

Vanochtend was het tijd voor een nieuw partijtje volleybal. Deze keer was het thuis (in Misantla, dus). Michiel werd deze keer al veel meer in het team opgenomen en hij kreeg al veel meer ballen gepasst. Ze hadden al veel meer vertrouwen in zijn spel. En het heeft geloond, want we hebben gewonnen! Profe Arturo, die ons zo een beetje onder zijn hoede heeft genomen als het op de volleybal aankomt, vertelde me dat ik bij de ploeg mocht gaan zitten, omdat wij er ook deel van uitmaken. Al dat gesupporter heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want Michiel scoorde zelfs de matchbal! O ja, iedereen ging uit zijn dak :D! En wat was ik trots ;)!

Na het grote volleybal-avontuur gingen we om 2 uur naar de Graduación van Victor, een neef van César. Hij studeerde af van het ‘Telebachilerato’, het secundair onderwijs. Het gaat er hier veel formeler aan toe dan in België. Hier hebben ze ook een ceremonie, maar tijdens de ceremonie zitten alle leerkrachten achter het podium op een lange rij en kijken naar het pubiek. De leerlingen geven speeches, doen toneelstukjes, playbacken, etc. Op het einde dansten de afgestudeerden zelfs in koppels. Stel jullie het typische Amerikaanse ‘prom’-dansen voor van uit de films, alleen was er hier een choreografie voor de hele groep. Dát is zeker en vast een groot verschil met België, bij ons zouden de jongens nooit zo enthousiast zijn als ze zouden moeten dansen op hun ‘graduación’. Wat ons nog meer opviel is dat hier de meter of peter meegaan met de leerling als hij of zij hun officiële diploma gaan afhalen. De leerlingen gaan dan ook heel de leerkrachtentafel af om hen de hand te schudden en hen te bedanken. Het was een zeer mooie en vrolijke ceremonie, en toch ook officieel. Het was zeker en vast de moeite waard om eens mee te maken! Natuurlijk moesten we erna mee gaan eten met de familie, het was immers feest! Daarna reden we terug naar Misantla en gingen nog iets drinken in “El Parque’. En nu zijn we dus onze update aan het schrijven. Dit was het zo we een beetje, hopelijk tot gauw!

¡Hasta luego!
Abrazos,
Michiel & Magalie

Geschreven door Magalie De Meyer

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.