Magic Kingdom

Geschreven door Magalie De Meyer op 20 juli 2016

De wekker liep vanochtend geen moment te vroeg af. Begrijp me niet verkeerd, we hadden zàlig geslapen (en natuurlijk ook weer veel te kort), maar onze asbak viel toch nog steeds tegen… Laat ons hopen dat dat extra zuiveringssysteem een mirakel verricht! Anyway, op zich zijn we niet zo moeilijk en in een mum van tijd waren we alweer klaar voor een dag boordevol magie. Als ik gisteren al enthousiast was, dan vandaag wel helemaal! Magic Kingdom, here we come!

Na een vlotte rit van zo’n half uurtje konden we het parkeergebouw alweer in rijden. Deze keer stonden we op niveau Goofy (Michiel zijn favourite, remember?!), een goed begin van de dag! Na een snelle foto raceten we zowat naar de treintjes. Snel naar bag check (voor die nieuwsgierigen; jàà, deze keer liet ik de selfiestick netjes in de auto achter 😉 ). Tijdens het aanschuiven voor de bag check werden we trouwens geëntertaind door Timon & Pumba. Aan de hand van afbeeldingen en korte filmpjes tonen ze waar je zoal rekening mee moet houden tijdens een parkdag. Thanks guys, we got it! Extra leuk is dat de wachttijd nog zo snel vooruit gaat.

Voor we het wisten waren we door de turnstiles en stonden we voor  Main Street station; ook hier weer was er prachtige versiering aangebracht voor de Diamond Celebration. We lieten snel een paar photopass-foto’s nemen, en zetten onze eerste stapjes in het Magic Kingdom. Toen we onder het station liepen, werden we door Walt’s onsterfelijke woorden verwelkomd;

“Here you leave today
and enter the world
of yesterday, tomorrow
and fantasy”

Voordat we ook maar aan onze dag konden beginnen, nam ik eerst snel een foto van de achterkant van de photopass. Nu hoor ik jullie al denken ‘Waarom zou ze daar in godsnaam tijd aan verspillen?’. Wel; ik geef jullie met plezier deze gouden tip mee; stél nu dat je je kaartje kwijtraakt, dan heb je in principe een groot probleem, want al je foto’s staan op die kaart. Dat zou jammer zijn voor al die prachtige herinneringen die je graag met de familie wil delen. Als je daarentegen een foto genomen hebt van je code, dan kunnen ze in iedere photopass-winkel, of zelfs online achteraf, al je foto’s terugvinden. Geef toe; genious, toch?!

Eenmaal onder het station doorgelopen liepen we verder op  Town Square en zagen we dat Mickey net buiten kwam voor een meet & greet in zijn Diamond Outfit. Dat konden we absoluut niet aan ons laten voorbijgaan, dus sprongen we in de rij. Zo’n half uurtje later hadden we onze knuffel en foto  op zak en besloten we om rustig via Main Street naar het kasteel te wandelen.  We konden de sfeer gezellig opsnuiven, en doken hier en daar een winkel binnen om de merchandise al eens te inspecteren. (Geef toe, een souvenir is een must hier 😀 ). Halverwege stuitten we op een live optreden van de Dapper Dans; jullie kunnen dus wel raden dat de sfeer er al goed in zat.

Op het eind van Main Street kom je dan eerst het Partners Statue tegen (voor de leken onder jullie; een standbeeld waar Walt en Mickey hand in hand staan) met op de achtergrond het klassieke Kasteel, zoals je er in elk Disneypark één vindt. In dit geval ging het om Sleeping Beauty Castle. Ik keek er enorm naar uit om het na al die tijd eindelijk met mijn eigen ogen te zien, maar ik vond het toch best spannend. Omdat Anaheim het allereerste Disneypark is, is het kasteel immers niet zo groot. Daar komt bij dat het zeker ook niet het meest sprookjesachtig is. Met andere woorden; ik had hier en daar al eens gelezen dat mensen wel eens teleurgesteld waren als ze het zagen. Ik had me geen zorgen hoeven te maken; het zag er prachtig en magisch uit, net zoals ik het verwachtte! Het is inderdaad aan de ‘kleine’ kant, maar dat hoort wel bij de look & feel van het park. Alles is er namelijk erg compact omdat het park echt letterlijk in een woonwijk ligt.  Na de oohs en aahs (het kasteel was helemaal in thema voor de 60e verjaardag), vonden we het wel tijd om een hapje te eten. Op die manier hadden we ook tijd om de rest van onze dag te plannen.

Na onze snelle lunch in de zon (Oh ja, vertelde ik al dat het prachtig weer was?!) besloten we om eerst het kasteel verder te verkennen. Net zoals in Parijs is er immers een kleine walk through waar je het verhaal van Doornroosje kan volgen. Na een korte verkenning van Fantasyland (Wat is het leuk om de verschillen en gelijkenissen met de andere parken te ontdekken!) vonden we dat het wel eens tijd werd voor The Wildest Ride in the Wilderness! We trokken dus naar The Big Thunder Mountain Railroad. Wat hou ik van die rollercoaster; perfect gethematiseerd, een goed parcours (pas op; hij gaat wel niet overkop), en een goede tijdsduur (lees; hij is niet na 20 seconden al rond). Een perfecte attractie dus! Daarna trokken we naar Pirates of the Caribbean om Jack Sparrow een handje te gaan helpen. Hier moesten we, naar ons gevoel alvast, ùùren aanschuiven. Gelukkig zijn we daar allebei best al pro’s in geworden ;). We raakten aan de praat met een groepje volwassenen voor ons (ik denk dat ze alle 4 zo rond de 55 waren) en zo hebben we onze wachttijd toch nog goed gespendeerd. De ingang van Pirates is hier trouwens totààl verschillend van Parijs en Orlando. Waar er in de andere 2 parken redelijk veel ruimte en een grote vlag met ‘Pirates of the Caribbean’ te vinden is, lijkt de attractie hier veel meer incognito opgesteld. Ze zit zowat verscholen onder een deel van een ander gebouw. Zeker niet slechter dan de andere versies, alleen, je weet wel, anders dus :D. Wisten jullie trouwens dat de films gebaseerd zijn op de attractie? En dat de volledige attractie bedacht is door Walt Disney himself? Nee? Dan weten jullie het nu ;)! (En terwijl ik dit zit te typen heb ik zo’n vaag vermoeden dat ik dat ook al eens verteld heb in de blogs van Disneyworld, dus iedereen die het wel wist; bedankt om die te lezen!! ? Al diegene die daarnet ‘nee’ geantwoord hebben; shame on you! 😉 )

We namen met spijt in het hart afscheid van al onze pirate friends  en gingen daarna vlotjes verder naar de volgende attractie op onze lijst; The Haunted Mansion. Ook hier weer een groot verschil met de andere parken die we al bezocht hebben. In plaats van een prachtig oude ‘manor’, is het huis zelf hier een typisch oud Zuiders plantagehuis. B-E-A-UTIFUL!! De attractie zelf is in principe hetzelfde als in de ander parken, zeker en vast de moeite dus. We lieten de 999 happy haunts achter (en waren alvast blij dat geen van ons nummer 1000 werd) en werden buiten getrakteerd op een liveorkestje. Het werd stilletjes tijd om een plekje te gaan zoeken voor de parade, dus trokken we richting Main Street. Onderweg pikten we nog een overheerlijke Mickey Bar op ter verfrissing, want een ijsje was wel welkom in die hitte! We hadden trouwens geluk, er was een perfect plekje vrij aan een brandkraan, en dan nog in de schaduw! Kort voor de parade werden we getrakteerd op een fanfare die het beste van zichzelf gaven. Disney heeft namelijk een Performing Arts programma waarbij fanfares, dansgroepen en dergelijke uitgenodigd worden om op te treden in een Disneypark. Wat een mooi initiatief! Daarna was het dan tijd voor Mickey’s Sounsational Parade. De floats waren fantastisch en de muziek aanstekelijk; een zéér geslaagde parade dus!

Na die kleine rustpauze werd  het tijd om naar de volgende attractie te gaan; de Matterhorn Bobsleds. Heel leuk! Daarna trokken we naar It’s a Small World. Ook hier weer een paar uiterlijke verschillen met de ander parken. De gevel is hier bijvoorbeeld wit en goud, en je vertrekt buiten met de bootjes, maar voor de rest is de attractie overal hetzelfde. It’s a small world after all, right?!

Van Fantasyland trokken we richting Adventureland; hier namen we snel een fastpass voor het Indiana Jones  Adventure en bezochten we de beroemde Enchanted Tiki Room. Dit is een heel klassieke, old school attractie. Ook deze is door Walt ontworpen en heeft zo’n beetje een cultstatus gekregen onder de Disneyfans. Heel erg veel gebeurt er niet; in een tropische hut praten en zingen er wat papegaaien naar elkaar. Maar toch is het een heel charmante attractie. Vele Disneyfans vinden dit één van hun favorieten, juist omdat ze zo nostalgisch is. Het was echt een heel leuk moment om de attractie eindelijk zelf eens te ervaren! Daarna ging het naar een even beroemde attractie; we gingen namelijk op Jungle Cruise. Die cruises zijn wereldberoemd (of toch zeker onder Disneyfans) door hun fantastische expeditieleiders. Het opzet van de cruise is als volgt; je stapt allemaal in een boot en hebt een kapitein. Die kapitein begeleidt je expeditie in de jungle. Je vaart tussen olifanten, tijgers, alligators, nijlpaarden, etc. (Nuja, tussen animatronics van die beesten. Ze zijn dus allemaal niet echt). Pas op; de attractie is heel mooi gedaan, en ziet er echt goed uit, maar ze wordt pas leuk door de kapitein die heel de cruise aan elkaar praat met leuke mopjes en hilarische commentaar. Echt de moeite!! Daarna was het tijd om onze fastpass te gebruiken om Indiana Jones uit de nood te helpen. Ook deze attractie is prachtig opgezet (Het gevoel voor detail en de sfeercreatie van Disney blijft toch fenomenaal). Je stapt per 8 mensen in een jeep en dan vertrek je op avontuur om Indiana te helpen; top!

Het werd ondertussen wel tijd om ergens iets te eten en een plekje te gaan zoeken voor de Paint the Night Parade. Eerst wandelden we nog even door New Orleans Square om de sfeer op te snuiven. Daarna gingen we richting Tomorrowland om een Star Wars burger uit te proberen. (Ik heb dit jaar voor het eerst alle films gezien – ik wéét het: éindelijk – en ben ondertussen een enorme fan geworden.) Dit was perfect wat we nodig hadden!

We vonden een perfect plekje voor de parade; vlak achter 2 vuilnisbakken. Nu hoor ik iedereen al  denken dat dit niet zo’n ideale locatie lijkt, maar luister even mee. Eerst en vooral; de vuilnisbakken in Disney zijn altijd héél erg proper (net zoals het volledige park, trouwens, dat hoort bij de Disneyvisie), dus er is niks om je zorgen over te maken. En dan het voornaamste; er kan niemand voor je neus komen staan of in de weg staan voor je foto’s én je kan je arm rustig op de vuilnisbak laten rusten terwijl je foto’s trekt of video’s maakt. Klinkt niet zo idioot hé? 😀 De Paint the Night Parade zelf was ongelooflijk prachtig, en de muziek was perfect! Dit is zonder twijfel één van de mooiste parades die ik al gezien heb. We waren enorm onder de indruk.

Na de parade werd het tijd om Buzz Lightyear bij te staan in zijn gevecht tegen de evil emperor Zurg. We zijn ondertussen al ervaren space rangers, dus we hadden die Zurg in een mum van tijd onder de duim; yes!! Daarna hadden we nog net tijd voor de Submarine Voyage. Hier ga je ook echt met een ‘duikboot’ onder water en kan je genieten van de onderwaterwereld; vooral de prachtige koralen en het bezoekje van Nemo waren leuk. De ongelooflijke hitte in de duikboot was wat minder…

Onze magische dag liep zo stilaan op z’n eind, en we waren wat aan de late kant voor het vuurwerk, dus dat zorgde ervoor dat we vanaf halverwege Main Street moesten kijken. We konden er niet zo veel van zien, maar het leek ons alvast wel de moeite. Morgen moeten we dus een beter plekje veroveren! Na het vuurwerk sloot het park dan ook officieel, dus trokken we samen met zo’n 1000en van onze dichtste Disneyvrienden richting de uitgang. We liepen nog snel eens door het Downtown Disney District, maar de meeste bars en winkels waren al aan het sluiten. We trokken dus richting parking en reden vlot terug naar the O.C.. We waren allebei heel benieuwd om te zien (ok, ruiken dan) hoe de extra maatregelen onze kamer zouden verfrist hebben. Wel… We hadden ons de spanning kunnen besparen; er was letterlijk niks veranderd in de status van onze kamer, dus ik vermoed dat er weinig extra zuivering aan te pas zal gekomen zijn. Nuja, we zijn ze ondertussen wel al wat gewoon, dus rond ik dit nog snel even af, en springen we in onze pyjama’s om snel te gaan slapen en te dromen van alweer een magische dag!

Tot morgen,
Liefs,
M&M

Geschreven door Magalie De Meyer

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.