Curso de inglés

Geschreven door Magalie De Meyer op 9 juli 2012

Hey allemaal!

Vandaag zijn we dan eindelijk gestart met de cursus Engels voor kindjes van het 3e tot het 6e leerjaar. De cursus gaat door van maandag tot vrijdag, iedere dag van 10 tot 2 u. En hij duurt 2 weken. De kindjes kunnen nog geen Engels, dus we beginnen op een zeer basic niveau. Vandaag moesten ze spelenderwijs leren hoe ze iemand’s naam moesten vragen, en hoe ze konden vertellen wat hun eigen naam was. Hiervoor heb ik een paar chirospelletjes aangepast, waaronder James Bond en Chip Choy! (Voor de kenners, natuurlijk ;)) Daarna leerden ze ook een liedje waarin het geleerde zinnetje vaak voorkwam, zo konden ze dat beter onthouden.

Daarna was het tijd om iets nieuws te leren. “What is it?” en het antwoord “It’s…”. Dit hebben we geïntroduceerd aan de hand van een ander chirospelletje; zoek de bom! Ook dit was een spelletje dat ze heel erg leuk vonden, en ondertussen leerden ze toch van een 10-tal dingen de Engelse benaming. Daarna was het tijd voor een kleine pauze en mochten ze allemaal iets eten en drinken.

Na de pauze was het tijd voor gezelschapspelletjes. Hier werden de jongere kindjes van de iets oudere gesplitst, omdat de ouderen een iets betere kennis van het Engels hebben. Bij de kleintjes was het vooral de bedoeling dat ze zinnetjes zoals “I take a card.” en “I take a Diamond.” en “I have .. points.” aanleerden. Het spelletje was simpel genoeg zodat ze het leuk vonden en ondertussen hun zinnetjes regelmatig konden oefenen. De geleerde zinnetjes werden tussendoor ook op kaartjes geschreven zodat ze die later opnieuw kunnen raadplegen als ze iets willen vragen. De oudere kinderen speelden een bouwspel waarbij ze woorden zoals ’triangle, rectangle, column, circle, square, etc.’ moesten gebruiken, samen met ‘left-right, up-down, etc.’ Ze werden voor sommige delen ook geblinddoekt, zodat ze heel goed moesten luisteren naar wat er gezegd werd, en dit was eigenlijk een supergoede oefening.

Als afsluiter werd er met de kleintjes nog een klein spelletje gespeeld waarin het over handen, benen en voeten ging. De grotere moesten zaklopen om bepaalde voorwerpen te gaan halen (bv. kegels) en die zo snel mogelijk terug te brengen. Zo konden ze de geleerde woorden nog eens in een speelse omgeving herhalen.

Daarna was het al tijd voor de kindjes om naar huis te gaan. Het was een zeer geslaagde eerste dag en we konden zelfs al een klein beetje vooruitgang opmerken naarmate de uren vorderden. Natuurlijk zijn we dus heel benieuwd waar ze binnen twee weken zullen staan.

Ziezo, dat was een korte samenvatting van een geslaagde eerste dag!

¡Hasta luego!
Michiel & Magalie

Geschreven door Magalie De Meyer
 • reageren

  12 juli 2012 | 17:13

  Nena Morival

  Oooh Magalie (en Michiel)! Echt leuk!!
 • reageren

  11 juli 2012 | 10:09

  Mario De Meyer

  Goed bezig zou ik zeggen. Het feit dat de kinderen het ook nog leuk vinden zegt genoeg!! Het lijkt me super om te zien dat jullie slagen in je opzet naarmate de tijd vordert... Doe zo verder en geniet ervan want de tijd gaat snel!! Groetjes van ons allen hier...
 • reageren

  9 juli 2012 | 22:55

  Marije

  chirospelletjes in Mexico!! JOEPIE! goed bezig jullie !!! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.