Bautismo de Cesarín y Los Idolos

Geschreven door Magalie De Meyer op 16 juli 2012

Oef! Eindelijk hebben we weer eens tijd om een update te doen!

Vrijdag was het feest in de cursus; Andrea was jarig! We hadden een heus muzikaal pakket voorbereid met als opdrachtjes alles wat ze de voorbije week geleerd hadden. Haar mama had ook gevraagd of ze een taart mocht brengen, en natuurlijk mocht dat! Het werd een heel gezellige voormiddag, die bovendien voorbij vloog! Vrijdagavond werden we uitgenodigd bij onze Dueña (huisbazin) Angélica om iets te gaan drinken. Het was een zeer interessante en leerrijke avond! Uiteindelijk rolden we daar buiten om 20 na 12! Bovendien gaf ze ons haar telefoonnummer zodat we haar kunnen bellen wanneer we in Ciudad de Mexico zijn, dan geeft ze ons een rondleiding! Echt heel lief van haar!

Zaterdag was het de doop van Cesarín, en tegelijkertijd werd zijn verjaardagsfeestje gehouden. We hadden voorgesteld om te helpen met de voorbereidingen en daar waren we dus de hele vrijdagmiddag zoet mee. Ook zaterdagmorgen moest er nog vanalles geregeld worden, maar gelukkig waren we nog nét op tijd in de kerk voor de doop. Hier wordt die trouwens na de gewone mis gehouden en op een klein kwartiertje is de ceremonie volbracht. Na ons kwam er zelfs nog een trouw!

Na de ceremonie zijn we dan met z’n allen naar de ranch getrokken, waar het feest doorging. Het eten was overheerlijk (het was een buffet, dus er was ook méér dan genoeg!), maar vooral het dessert was een schot in de roos. Ivette had namelijk chocomousse gemaakt voor iedereen (hier kennen ze dat niet), en Hanna had cupcakes van appelcake gemaakt. Daarnaast werd er ook verse vanille-ijs van Chunfo geserveerd. Overheerlijk! Het feest zelf was heel gezellig en er was zo’n kleine 100 man. De kindjes konden zich entertainen met een paar piñatas (die kunnen natuurlijk niet ontbreken op een Mexicaanse fiesta). Een geslaagd feestje!

Zondag nam Arturo ons mee op sleeptouw naar Los Idolos, een archeologische site op een 20 minuutjes rijden van Misantla. Een prachtige omgeving, maar van de piramiden is enkel het silhouet te zien omdat alles er nog steeds overwoekerd is. De privésector mag hier namelijk geen werken uitvoeren van de regering, maar tegelijkertijd is de regering ook niet van plan om alles op te graven. Gesproken van een contradictie! Het zou nochtans ideaal zijn voor het toerisme in de regio, want een gelijkaardige site in El Tajín is wereldberoemd. Het was nochtans een heel interessante plaats om te bezoeken en er was wel degelijk veel te zien! We hebben ook heel erg veel bijgeleerd van Arturo en José (een vriend van Arturo die ons rondleidde). Ze namen ons ook mee naar de río; we zaten aan een prachtig stukje rivier op een paar rotsen en hadden met gemak kunnen oversteken als we gewild hadden. Het water stond immers nog maar tot aan onze knieën. Na de rondleiding werden we uitgenodigd bij José thuis om tamales te gaan eten. Ze hadden zelfs speciaal voor ons en voor de kindjes gezorgd voor tamales zonder chili! En het moet gezegd; ze waren overheerlijk! Dit was de perfecte afsluiter van een geslaagde dag!

Un abrazo muy fuerte y
¡Hasta luego!
Michiel & Magalie

 

 

Geschreven door Magalie De Meyer

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.