24 hours later..

Geschreven door Magalie De Meyer op 3 juli 2016

Hey allemaal,

Hier de officiële eerste blogpost van onze roadtrip! Hoera! We zijn zondagochtend om kwart na 6 thuis vertrokken, en zijn een 25 uur later op onze hotelkamer gearriveerd; ’t was de moeite! We vlogen met Brussels Airlines vanuit Zaventem naar Washington, en het moet gezegd: we zijn enorm verwend geweest tijdens onze vlucht. Het begon al kort na opstijgen met een aperitiefje. Daarna kregen we een warme maaltijd met zalm als voorgerecht, gevolgd door kip met rijst, kaas en een dessertje. Daarna volgde nog eens thee of koffie met een Neuhaus chocolaatje om enkele uurtjes later een echt IJsboerke-ijsje voorgeschoteld te krijgen. Net voor de landing kregen we dan ook nog eens een heerlijke minipizza! Verder hadden we ook best veel beenruimte in Economy, iets waar Michiel énorm happy van werd! We hebben allebei nogal korte nachten gehad voor vertrek (door voetbalfeestjes en dergelijke 😉 ), dus Michiel heeft van de vlucht geprofiteerd om toch al wat slaap in te halen, ik daarentegen werd te veel verleid door de talloze films en series aan boord. We zaten trouwens ook in een rij van 2, dus we hadden zowel een window seat als een aisle-seat; score! 😀 Na een vlucht van 8.5 uur stonden we eindelijk met onze voetjes veilig op Amerikaanse bodem.

In Washington hadden we dan 5 minuten (nuja, niet letterlijk, het was eerder een uurtje, maar het voelde wel zo) om van het ene eind van de luchthaven naar het andere te lopen. (Ah ja, want transfers dicht bij elkaar leggen zou toch ook maar te gemakkelijk zijn hé…). Na snel onze bagage van de band gegritst te hebben, spoedden we ons richting customs. Amai; wat een vlot proces! Ze waren ook enorm vriendelijk, dus zeker en vast een dikke pluim voor de douaneambtenaren!

Toen we dan eindelijk aan de gate waren (na een kleine sessie Olympisch snelwandelen), begonnen ze al te boarden. We waren klaar voor het laatste deel van de reis. Het vliegtuig was overboekt en ze zochten vrijwilligers om hun plaats af te staan. We hebben het eventjes overwogen, maar hebben dan toch maar beslist om zelf gewoon verder te reizen. 🙂 We zaten helemaal achteraan in het vliegtuig, helaas voor Michiel niet aan het gangpad. Maar we hadden wél een prachtig uitzicht door ons raampje. De vlucht zou 5.5 uur duren, en de piloot voorspelde turbulentie… Feest! Maar het moet gezegd; de turbulentie was véél minder erg dan verwacht, en de reisgoden waren ons goed gezind want iedereen kreeg gratis entertainment aan boord! Thank you, United Airlines! Hier hebben we dan toch maar zo veel mogelijk proberen slapen, met wisselend succes. Na een kleine ‘bumpy ride’ op de landingsbaan konden we dan éindelijk SFO binnen stappen. Ook hier verliep alles vlot en hadden we snel onze bagage.

Aangezien het openbaar vervoer hier erg goed werkt, hebben we ervoor gekozen om op die manier naar ons hotel te trekken. Na een kleine 10 minuutjes gewacht te hebben, stond BART daar om ons tot aan Montgomery te brengen. (Nee, niet die van de Simpsons ;). BART is de afkorting voor Bay Area Rapid Transit). Een klein half uurtje op deze ‘metro’ en we konden afstappen in Downtown San Francisco. Amai, wat was dat fris!! We wisten dat het weer hier nogal koud kan zijn, maar we waren allebei toch op zonniger weer ingesteld :o.. Van aan Montgomery moesten we de Muni 30-bus hebben. Alleen; nergens een juiste busstop te bespeuren. Gelukkig zijn we allebei niet echt verlegen en hebben we dus al kennis gemaakt met onze eerste San Franciscans. Piece of cake; klein blokje om, kwartiertje wachten op de bus, half uurtje op de bus, afgestapt op Fillmore (want dààr moet je afstappen voor Lombard Street, thankyouverymuch stranger!), om dan toch nog 4 blokken met overvolle valiezen te moeten sleuren richting hotel. Ok ok, ik geef het toe; die 4 blokken vielen gelukkig nog best mee, maar we waren allebei wel blij toen we er waren. Snel ingecheckt bij Nick, de Apu van het Super 8 hotel, en dan 3 trappen op zeulen met onze bagage om dan eindelijk in onze kamer neer te ploffen. Het motel is erg gezellig ingericht en de bedden zijn heerlijk! Snel nog iets gegeten in de diner aan de overkant van de straat, ons een beetje settelen en dan toch maar gauw ons bed in, want na zo’n 25 uur onderweg was dat wel welkom!

En nu zitten we hier, 5 uur ’s ochtends local time. We hebben echt enorm goed geslapen, maar zijn beide wel een paar keer wakker geworden. We wilden van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal te laten weten dat we veilig aangekomen zijn! Nu kruipen we nog heel eventjes terug om straks helemaal uitgerust aan onze 4th of July Celebrations te beginnen! Happy 4th, everyone!

Liefs,
M&M

 

Geschreven door Magalie De Meyer
  • reageren

    24 mei 2017 | 21:33

    cheap manchester city shirt

    Pretty nice post. Thank you so much!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.